Sayfalar

16 Ağustos 2013 Cuma

Google Amca

Merhaba arkadaşlar Ramazan Bayramından dolayı yaklaşık 2 haftadır yazamıyordum. Kusura bakmayın ancak vakit bulabildim

Blogumda bundan önce mekatronikle alakalı yazılar yazmıştım. Artık mekatroniğin dışında bazı konulara girmek istiyorum. Mesleğiniz,  uğraşınız ne olursa olsun herhangi bir işi yapmadan önce o işi iyi araştırmanız gerekir. Eğer iyi araştırırsanız iyi veriler elde eder ve bu iyi verilerle de ortaya iyi bir ürün ya da fikir ortaya koyarsınız.

Araştırma deyince ilk başvurduğum kaynak Google. Kendi tabirimle Google Amca ...

Bildiğiniz gibi Google Dünya'nın en gelişmiş arama motorudur ve hatta o kadar gelişmiştir ki. Leb demeden leblebiyi anlıyor yani yazdığınız bitmeden Google Amca hemen çıkabilecek ihtimalleri veriyor.

Yine ayrı bir özelliği de Cem Yılmaz'ın son gösterisi "Fundamentals" ta geçen "did you mean Cem Yılmaz" diye duyduktan sonra bizler için ayrı bir yere gelmiş özelliği, yanlış yazdığınız da size bunu mu demek istediniz diyerek yazınızı düzelttirebiliyor.


Tabii bu özelliklerinden sadece iki tanesi.

Gelelim Google'da  iyi bir araştırma nasıl olur konusuna .


Google Amca senin herşeyini biliyor ama sen Google Amca yı iyi biliyor musun???

Böyle bir soru sorsam...

Birçoğunuzun cevabı evet olacak.Ya da "yazıyorum çıkıyor"  gibi klasik Türk cümleleri olacak. Ama gerçek cevap hayır olacak ne kadar biliyoruz deseniz de bilmiyoruz.

Bazen çok daha ayrıntılı araştırmamız gereken konular olabilir ya da en doğru bilgiye ulaşmak için zamanı iyi kullanmamız gerekebilir. Öyle ki bazen Google Amca ya birşeyler sorduruyorsun çıkan ilk sayfadaki tüm linklere tıklıyorsun olmuyor. 2. sayfaya geçiyorsun yine yok. bir sürü forumdur, blogtur, haberdir vb. giriyorsun ama aradığınız şey yok. Artık siz bıkıyorsunuz.


 Tabi bunun  iki nedeni olabilir birincisi Google Amca'da o bilgi yok ikinci nedeni ise siz yanlış bir şekilde arıyorsunuz.

Takdir edersiniz ki birincisine bir çözüm yok ama daha güçlü bir araştırma yapmak için Google Amca yı öğrenmek gerekir.

Hazıra konmamanız adına ve benim anlatabileceğimden daha iyi bir kaynak olacağından dolayı ben size daha iyi bir arama yapmak için Google ın özelliklerini anlatmayacağım.

Google size daha güçlü olarak arama yapmanız için www.powersearchingwithgoogle.com sitesinde sizlere Google Amcayı tanıtıyor. Herkese tavsiye ederim ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder