Sayfalar

15 Şubat 2015 Pazar

Cinsel Organını Kontrol Edemeyen Bir Toplum

Bugün tüm medyada Özgecan vardı ve ben de tüm gün kafamın bir kenarında şu soruları sordum:  Neden insanlar tecavüz ederler? Nasıl bir toplum oluşuyor? Neden bu kadar kolay tahrik olan bir toplum var.?   Neden Türkiye'de cinsel sorunlar rahatlıkla konuşulmaz?Neden cinsellik insanlar için önemli.
Bu soruları kendimce cevaplarını buraya yazarken kendi içimdekileri de dökmek istedim. Bir hata yaptıysak şimdiden affola....

İlk önce cinsel sorunların konuşulmasından başlıyım

Neden Türkiye'de cinsel sorunlar rahatlıkla konuşulmaz?           

Cinselliğe fazla yükleniyoruz ve onlara çözüm ararken rezil olmaktan korkuyoruz.Hatta o kadar korkuyoruz ki cinsel sorunlarımızı gazetede ne olduğu belirsiz bir Haydar Dümen'e soruyoruz.Gerçi bunu yine halka açmak iyi sayılır.Ya çekingen insanlar belki çok yakın arkadaşına, belki akrabasına soruyor ya da internetten öğrenmeye çalışıyor. Ancak sordukları kişilerden hiçbiri ne psikoloji biliyor ne de tıbbi bir bilgisi var hatta hiçbir bilgisi olmayıp karşısındakini alay edercesine söylerler laflarını.

Bu Cinsel sorunlar yine bir nebze söylenebiliyor. Ama başka bir cinsel sorun asla söylenmiyor insanların içinde kalıyor: "Sapıklık". Belki bu yazımı okuyan kişiler sapıklık bir sorun mudur diye düşünebilir.Bence bu sorun hatta büyük bir sorun.


Keşke ülkemizde insanlar gerek psikolojik gerek cinsel sorunlarını rahatlıkla psikologlar eşliğinde çözmeye çalışsa ya da bunları rahatlıkla dile getirip çözüm aransa.Bunlar olmalı çünkü insanın içinde en ufak bir şüphe olduğunda bunları gidip asıl sorması gereken kişiye sormalı.Ama Türkiye'de insanlar hem psikolojik sorunlarını hem de cinsel sorunlarını en son aşama da sorarlarsa sorarlar.Tabi bu da küçük bir kesim.

Gelelim neden cinselliğin rahatlıkla konuşulmadığına.Lafımı düzelteyim neden cinsel sorunlar rahatlıkla konuşulmuyor.Bu cümlemi özellikle böyle yazdım çünkü erkekler arasında cinsellik rahatlıkla konuşulur hatta konu bakımından futbolla yarışıyor. kızları bilemiyorum :) Tabi futbolu açıkça konuşuyoruz.Sebeplerden biri bu cinselliği erkekler konuşur ama alaycı şekilde. Cinselliği bu kadar önemseyen bir toplum neden bu konuları alaycı bir şekilde konuşuyor bilemiyorum.

Sebeplerden biri de eğitim, burada eğitimden kastım ilkokul ya da üniversite eğitimi değil cinsel eğitim.Gerçi bir üniversite eğitimi almış bir kişinin ergenlikten sonra kızlarla aynı ortamda durmuş olmasını düşünürsek bu konuda bir nebze daha iyi olabileceğini düşünseniz de tam olarak doğru değil. Ben bile "üniversitede kız ayarlama" ile ilgili tacizsel lafları duyuyorum. Örneğin kız arkadaşın var mı sorusuna hayır cevabını verince "üniversitede okuyorsun nasıl olmaz kızlar hazır kıta bekliyor" hatta daha da ileriye gidip üniversitede bulmuş birini yatmışsındır diyenleri bile duydum.Yani toplumun bir kesimi üniversiteyi sex yapılacak yer, üniversitede okuyan kızları da sex işçisi olarak görüyor.

Neyse konuyu dağıtmayayım da cinsel sorunların konuşulma olayına dönelim.başka bir sebep bence erkeklik lafının bir organa bağlı kalışı. Eğer erken boşalma yaşıyorsa bir erkek erkek değildir anlayışı ya da  cinsel organının büyüklüğüyle ilgili yapılan şaka yollu laflar.

Neden bu kadar kolay tahrik olan bir toplum var??

Başka bir sebep ise erkektir yapar anlayışı. Kızlara laf atılmasını normal görerek erkektir yapar diyerek başta sözsel tacizi normalmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sözsel tacizin devamı davranışsal taciz olması da kaçınılmaz.

Bence diğer bir sebep ise insanların filmlerde gördükleri insanlar özenmesi. Bu özenti, sadece lüks bir hayata ya da oradaki kişilerin güzelliklerine olan özenti değil. Filmlerde rayting için sex sahnelerinin öne atıldığını biliyoruz. Bu sex sahneleri cinselliğin bu kadar önemli olduğu bir toplumda insanları tahrik etmesi normal. Tabii bunkonuyu derken Hadise gibi şarkıcıları da es geçmemek gerekiyor. Hadi deli oğlan gel belime dolan ....

Tabii din fetvacılarını da unutmamak gerekiyor. Bence aşırı dinci kesimin cinsellikle alakalı yaptığı saçma sapan sözler örneğin "hamileler dışarda gezmesin tahrik oluyoruz". Dinin insanlar üzerinde yaptığı baskı örneğin kadınlara bakmayın haramdır. bu söz dini anlamda doğru olsa da bu söz erkeklerde baskı yapıyor olabilir ve yasağın insanları cezbedişi.


Neden bir insan tecavüz eder?


Buna bir sebep bulamıyorum her ne sebeple yapılmışsa da hoş görülemez ama tecavüzün bir sapıksal olarak cinnet olarak düşünürsek şunu bir sebep olarak gösterebilirim: TV ve internet tabi burada başı çeken sosyal medya insanlara uç noktaları gösteriyor asla ortaları göstermiyor ve insanlar tatmin olamıyor.Eski ile kıyasladığımızda ulaşabileceğiniz meslek kısıtlıydı değirmende un elesiniz bile bu sizin için yeterliydi ya da köyünüzdeki kızlar sizin için çok güzeldi ama şimdi bu böyle değil yani güzel kavramı bile değişti. Yeni yaşamda insanların medyadan gördükleri ulaşamadıkları lüks bir hayat, ulaşamayacakları güzel kadınlar ve..... Birşeye rahatlıkla ulaşamazsanız ve o anınız akli dengeniz konusunda sıkıntılı bir ansa o şeyi zorla alırsınız.

İkinci sebep ise cinsel organını kontrol edememek.Yukarıda yazdığım bir çok nedenden dolayı sapıksal ruhlu kişiler cinsel organını kontrol edemiyor.

Teşekkür



Sözlerime son verirken Özgecan Aslan tecavüzünden sonra seslerini olabildikleri şekilde çıkardıkları için ve biz erkeklere biz napıyoruz lan dedirttikleri için tüm TÜRK KADINLARINA teşekkür ediyorum. İnşallah bu son tecavüz olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder