Sayfalar

29 Mart 2014 Cumartesi

Seçim Saçmalığı

Uzun zamandır birşey yazmıyordum ve ülkenin her ferdinde olduğu gibi beni de saran bu illet seçim gerginliği beni sözümden vazcayırdı ve blogumda siyasi bir konu yazmaya karar verdim...
Yarın milletin büyük bir çoğunluğu sandık başına gidiyor umarım sandığa giden kişiler ve boş oyların fazla olduğu bir seçim olur. Tabii bunu dedikten sonra Türkiye'nin insanları kandırması için kurulmuş bir sözden bahsetmekten söz etmek istiyorum "Seçimlere katılmak vatandaşlık görevidir". Çok aciz bir söz olarak görüyorum çünkü bu sözde herhangi bir partiyi ya da kişiyi seçmek vatana ülkeye yararlı birşeymiş gibi gösterilmeye çalışılıp oy vermek istemeyen ya da bu konu da kararsız kişilerin zorla sandığa gönderilmesi amaçlanıyor. Evet! Oy kullanmak bir ülke için faydalı birşeydir. Ancak Türkiye için değildir.Çünkü insanların bu kadar sapkın olduğu bir toplumda seçime gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü insanlar fikirlerini kolay kolay değiştiremiyorlar. Neden?? Çünkü partiler bir kültüre göre oy almaya çalışıyorlar ve buna göre şekil alıyorlar.Hiç duydunuz mu herhangi bir parti başkanından biz burada bunu yapacağız. Duymadınız duyamazsınız. Çünkü onların tek amaçları var karşı partiyi kötümseyerek oy almak. Ama bunları yaparken insanlar ayrışıyor. Çünkü daha önceden dediğim gibi insanlar kültüre göre parti seçiyor ve insanların kabul gördüğü partiye gelen her laf onlar için artık bir kültür meselesi hatta kültürüne küfür olmaktadır. Hee tabii şunu da demek lazım insanlar sapkın ve sadece kendi tuttukları partilerin yaptıkları hoşlarına gidiyor diğerlerinin ne yaptıkları umurlarında bile olmuyor hatta onlar ne kadar doğru bir şey yapsa da kötü birşey oluyor.
Gelgelelim particilik anlayışına. Yarınki seçim belediye başkanlığı seçimi ancak çok ilginçtir ki parti başkanları il il dolaşıyor. Merak ediyorum herhangi bir parti başkanları belediye başkanlarının işini mi yapmaya çalışıyor.
Örneğin İzmit'in belediyesel sorunlarını mı çözmeye çalışıyor. Bunun cevabı bellidir. Hayır çözmeye çalışmıyor sadece bir sonraki genel seçimler için halka şerbet veriyorlar.
Şunu da demeden geçemeyeceğim belediye seçimlerinde kişiye oy verilmediği gibi genel seçimlerde de verilmiyor ne yazıkki kişilerin değil sadece tek kişi önemli. Hatta o tek kişiler o kadar önemliki mecliste parti üyeleri onun sözünün dışına çıkamıyor. Eğer çıkarsa partiden ihraç ediliyor. Eee o zaman akla bir soru geliyor neden 550 tane milletvekili mecliste duruyorki 4 tane dursun her parti kabul ederse normalde olması gereken milletvekili sayısı ile kabul görülür. Böylelikle LIER milletvekillerinin sayısını ciddi derecede azaltırız.

Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Umarım yarınki belediye seçimleri her belde, her ilçe, her il için kısacası Türkiye'm için hayırlısı olur ve yine umarım ki boş oyların ve bağımsızların fazla olduğu bir seçim görürüz.

Son olarak yarınki seçimde hangi partiye oy vereceğimi açıklıyım. Mührü muhtarlık seçimi haricinde elime almayacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder